2018 DGS Sınav Soruları ve Cevapları Açıklandı mı?







DGS sınavı bugün yapıldı. Peki DGS puan hesaplama nasıl yapılır. ÖSYM - DGS sınav sonuçları ve sınav soru cevapları ne zaman açıklanacak Öğren...





Önlisans mezunlarına lisans kapısını aralayan DGS bugün yapılacak. DGS sınav giriş belgeleri ÖSYM tarafından haftalar önce açıklanmıştı. Adayların DGS sınavı sonrası çıkmış soruları ve sınav sonuçlarını merak edecek. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Ayrıntılar sayfamızda...








DGS SINAV SORULARI- CEVAPLARI TIKLA ÖĞREN








2016-DGS'de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2017-DGS'de ilgili ÖBP'leri 0.45 katsayısı ile çarpılacak. 2016-DGS'de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2017-DGS'de ilgili ÖBP'leri 0.45 katsayısıyla çarpılacak.





Sınava Giriş Belgesi, adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecek. Bu belgelerin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda adaylar yanlarında bulundurmak zorundalar. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması şart.. Sınavın yapıldığı her bir salonda adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş gibi gereçler ÖSYM tarafından sağlanacak. Sorumluluk adaya ait Sınavın geçerli sayılarak cevap kâğıdının değerlendirilmesi için adayın sınava, atandığı salonda girmesi, sınav başlamadan önce sınava giriş belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,- kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması, cevaplarını sınav süresi içinde cevap kâğıdına işaretlemiş olması gerekiyor.





DGS PUAN HESAPLAMA





DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ağırlıklı ön lisans başarı puanlarının (AÖBP) belli kat sayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilir. Aşağıda DGS puan hesaplaması için kullanabileceğiniz formülü basit olarak verdik. Bu sayede DGS puanı nasıl hesaplanır kolayca öğrenebilirsiniz.





Dgs Sözel: 87.747 + (Sözel net x 1.681) + (Sayısal Net x 0.315) + (Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı x 0.6)





Dgs Sayısal: 105.536 + (Sözel Net x 0.336) + (Sayısal Net x 1.575) + (Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı x 0.6)





Dgs Ea: 96.642 + (Sözel Net x 1.009) + (Sayısal Net x 0.945) + (Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı x 0.6)





Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı: Bölümünü iyi dereceyle bitirenler 80, orta sıralarda bitirenler 65, son sıralarda bitirenler 50 olarak girebilir.





DGS'ye kimler başvurabilir?





DGS'ye başvuracak adaylarda, meslek yüksek okulları ve açıköğretim önlisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.





Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksek okullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS'ye başvurabilirler.





Gerek merkezi yerleştirme gerekse özel yetenek sınavıyla öğrenci alan meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezi sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS'ye girmek zorundadırlar.Açıköğretim ve meslek yüksekokullarının önlisans programlarından mezun olanlardan kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına devam etmek isteyenlerin bu sınava girmeleri gerekmemektedir. Bu durumdaki adaylar kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına doğrudan kayıt hakkına sahiptirler. Başvurabileceğiniz bölümleri görmek için buraya tıklayınız. Açıköğretim dahil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS'ye başvuramazlar.





- Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişleri için düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (2017-DGS), yarın yapılacak.ÖSYM tarafından yapılacak sınav, saat 09.30'da başlayacak ve 140 dakika sürecek.





Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan 120 sorudan oluşan yetenek testi uygulanacak. Sınav, bazı illerde gerçekleştirilecek Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinebilecekler.Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekiyor.





Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alınacak ve sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtulacaklar.Salondaki görevliler adayların tek tek kimlik kontrollerini yapacaklar ve sınava giriş belgelerini toplayacaklar. Gerekli kimlik kontrolleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okuyacak.