KPSS Soruları Nasıldı Zor Muydu Kolay Mıydı?







2018 KPSS önlisan ve ortaöğretim sınavı bugün yapıldı. KPSS 2018 önlisans/ortaöğretim soruları nasıldı yorumlar Ekim 2018 genel kültür ve genel yetenek sınavları için sinavtakvim.com'de.





2018 KPSS Soruları ve Cevaplarına Ulaşmak için Tıklayınız





KPSS soruları nasıldı? KPSS önlisan/ortaöğretim sınav soruları zor mu kolay mıydı? Ekim 2018 KPSS sorularını ve cevaplarını adaylar tartışıyor. KPSS genel kültür-genel yetenek sınavları yorumları... 2018 KPSS önlisan ve ortaöğretim sınavı bugün yapıldı. KPSS önlisans ve ortaöğretim sınavında adaylar genel kültür ve genel yetenek sınavlarında ter döktü. KPSS Türkçe soruları nasıldı, KPSS Matematik soruları nasıldı, KPSS Tarih soruları nasıldı, KPSS Coğrafya soruları nasıldı, KPSS yurttaşlık sorular nasıldı? Adaylar genel kültür ve genel yetenek sınavlarıyla ilgili yorumlarını sinavtakvim.com'dan paylaşıyor. Siz de KPSS soruları yorumlarını haberimizin yorum bölümüne yazın milyonlar KPSS soruları ve yorumlarını okusun.





KPSS SINAV SORULARI NASILDI? YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ





Sizlerde KPSS Önlisans sınavında sorulan soruları, sayfamızın sonunda bulunan "Yorum" kısmına yazarak fikirlerinizi söyleyebilirsiniz.Ekim 2018 KPSS Önlisans Sınavı nasıldı?








KAÇ BİN MEMUR ALINACAK?





İstihdam seferberliği için kamu ve özel sektör kolları sıvadı. Kamuda 3 bakanlık toplam 60 bin memur için taleplerini Maliye’ye gönderdi. Buna göre, Sağlık, Adalet ve Milli Eğitim bakanlıkları toplam 60 bin memur ve hizmetli alımı yapacak.





MEMUR OLMAK İSTEYENLER DİKKAT!





Bugüne kadar yapılan merkezi yerleştirmenin yerine sözlü sınav sistemi tüm kurumlara yayılacak. Sistem yasalaştıktan sonra kamuya alınacak tüm memurlar sözlü sınavdan geçirilecek. Soruşturması yapılmayan memur olamayacak








ARŞİV VE GÜVENLİK TARAMASI





Kamuda ağırlıklı olarak sözleşmeli personel Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları'nda bulunuyor. Bu iki bakanlığa alınacak tüm sözleşmeli personel sözlü sınav ve mülakattan geçirildikten sonra göreve başlayacak. Buna ilave olarak güvenlik ve arşiv soruşturmaları da yapılacak. Söz konusu sistem daha sonra tüm kamu kurumlarında da uygulanacak. Böylece KPSS puanının yanında sözlü sınav da gerekecek. Sistem örgüt mensuplarının kamuya sızmalarının önüne geçilmesini sağlayacak.





SORU ÇALARAK GİRDİLER





Halen yürürlükteki uygulamaya göre kamuda görev almak isteyen memur adayları B grubu kadrolar için Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) girdikten sonra ÖSYM tarafından ilan edilen kadro ve pozisyonlara müracaat ediyor. Yüksek puan alanlar doğrudan kamuda memur olabiliyor. Özellikle örgüt bu yolla elemanlarını kamuya sokabiliyordu. Soruları çalan teröristler bu yolla yüksek puanlara ulaşabiliyordu. Sadece adli sicile bakıldığı için de örgüt elemanları ayırt edilemiyordu.





Sözlü sınavla birlikte ÖSYM'nin merkezi yerleştirme sistemi de sona ermiş olacak. Bundan sonra memur olmak isteyenler sözlü ve mesleğine göre uygulamalı sınava girmek zorunda kalacak. Böylece merkezi yerleştirme yerine kurumsal alım uygulanacak. Kamuda ilk defa görev yapacaklar için ayrıca güvenlik ve arşiv soruşturması da yapılacak. Güvenlik soruşturması neticelendirilmeden hiçbir aday kamuda memur olamayacak.





ÖSYM YAPIYOR





Merkezi yerleştirme sisteminde Devlet Personel Başkanlığı ülke genelindeki tüm kamu kurumlarından personel talebi toplayarak bir liste oluşturuyor. Listedeki kontenjanlara ÖSYM tarafından KPSS puan sıralamasına göre yerleştirme yapılıyor. Bu işlem yılda iki kez (kasım-haziran) gerçekleştiriliyor. Merkezi yerleştirme ile kadrolu memur ile KİT sözleşmeli personel alınıyor. Öğretmen alımları gibi kurumsal alımlar bunun dışında tutuluyor.