2016 yılı Temmuz ayı konuları

YÖK denkliği olan üniversiteler listesi 2018 belli oldu mu?

  • sınav



YÖK, öğrencilerin yurt dışındaki üniversitelere ÖSYM'nin yaptığı YGS ve LYS'ye veya muadil sınavlara girmeden başvurabilmeleri için koyduğu dünya sıralamalarındaki ilk 500'e girme barajını, bine çıkardı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öğrencilerin yurt dışındaki üniversitelere ÖSYM'nin yaptığı YGS ve LYS'ye veya muadil sınavlara girmeden başvurabilmeleri için koyduğu dünya sıralamalarındaki ilk 500'e girme barajını, bine çıkardı.

YÖK'ün internet sitesindeki duyuruya göre, 16 Haziran'daki genel kurul toplantısında, yurt dışında öğrenim görmek isteyen öğrencilere ilişkin karar alındı.

2017 YGS Birincisi Kaç Net Yaptı?

  • ygs



12 Mart'ta gerçekleşen YGS sınavının sonuçları bugün itibari ile sonuçlandı. Birinci kaç puan aldı? İşte büyük sınavın yarattığı büyük etki...

2 mlyon adayın ter döktüğü ve hayallerini bu sınava bağladığı YGS sınav sonuçları açıklanacak, açıklandı derken 28 Mart Salı günü öğleden sonra ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar puanlarını ekranda görünce sevinç, üzüntü bir anda yaşandı. Bu zorlu sınavın galibinin ise kaç puan aldığını kesin olarak söylememiz mümkün değil. Bunun nedeni her yıl değişen katsayı farkı.

YGS biincisi bu yıl Bingöl’den çıktı. Şampiyon önemli bir başarıya imza tararak adını tüm Türkiye’ye duyurdu.
Kaç net yaptı?

YGS şampiyonu Kaya, YGS-1, YGS-2, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinden 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olmaya hak kazandı. Kısacası Ahsen Zeynep sınavdaki tüm sorulara doğru yanıt verdi.

YGS Birincisi hangi ilden çıktı?

AÖF Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Şartları Nelerdir?

  • aöf



Anadolu Üniversitesi lisansüstü programlarına başvuru hakkında bir duyuru yayımladı.

Anadolu Üniversitesi resmi web sayfasında tezli ve tezsiz yüksek lisans ve doktora şartlarını açıkladığı bir duyuru yayımladı.

Programlara başvurular Haziran - Temmuz arasında gerçekleştirilecektir.

Başvuruların kabul edilip edilmediği Temmuz 2017 tarihinde açıklanacaktır. Kesin kayıtlar Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılıp, yedek kayıtlar Ağustos 2017 arasında gerçekleşecektir. Kayıt yenilemeler Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve dersler Eylül 2017 tarihinde başlayacaktır.

Başvurmak isteyen adaylar başvurularını sisteme üye olunduktan sonra TC Kimlik no/ Yabancı Kimlik No/Pasaport No/İkamet Tezkere No ile giriş yaparak sisteme kendilerini tanımlayarak yönlendirmeler sayesinde başvurularını gerçekleştirebilir.

Anadolu Üniversitesi Tercih 2017-2018

  • aöf



Anadolu Üniversitesi TV Yapım Merkezi stüdyolarında Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ve canlı olarak TRT Okul ekranlarında yayınlanan “Anadolu Üniversitesi Tercih 2017” programıyla bu yıl da Anadolu Üniversitesi fakülte ve yüksekokulları, tercih dönemindeki öğrencilere daha yakından tanıtıldı.

Açıköğretim kontenjanları azaltılıyor

  • aöf



YÖK Başkanı Saraç, üniversite tercih sürecinde yapılan yeniliklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bu yılki üniversite kontenjanlarının geçen yıla oranla yüzde 5'in üzerinde bir artışla 867 bin 191 olarak belirlendiğini söyledi. Saraç, açıköğretim programlarında kademeli olarak kontenjan azaltıldığını, ayrıca tercih kılavuzundaki üniversite sayısının da 30'dan 24'e çekildiğini belirtti.

Başkan Saraç, üniversite kontenjanlarının öğrenci talepleri, istihdam imkanları, öğretim üyesi sayıları, üniversitelerin kapasiteleri gibi pek çok faktör dikkate alınarak YÖK tarafından belirlendiğini ifade etti.

2017 TEOG Lise taban puanlarına nasıl bakılır?

  • teog



Ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerinin liseye yerleşebilmek için girdikleri TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercihlere çevrildi. Peki, 2017 yılının TEOG tercihleri ne zaman başlayacak? Lise taban puanlarına nasıl bakılır? İşte detaylar...

8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler ve veliler tarafından akıllara "TEOG tercihleri ne zaman yapılacak?" sorusu kazındı. Peki 2017 TEOG tercihleri ne zaman yapılacak? 2017 Lise taban puanlarına nasıl bakılır? TEOG tercihleri ile ilgili merak edilen soruların yanıtını haberimizden inceleyebilirsiniz...

2017 Ortaöğretim Tercih listesi Tıkla İndir

  • teog



Haberimizden 2017 TEOG Lise puanlarına kolaylıkla ulaşabilir merak ettiğiniz detayları bulabilirsiniz. Ayrıca 2017 Ortaöğretim Tercih listesini de haberimizde bulabilirsiniz. Binlerce lise hayali kuran gencin merakla beklediği TEOG tercih kılavuzu MEB tarafından duyurulan. Sizde haberimizden yararlanarak TEOG tercih kılavuzuna ulaşabilir konu hakkında merak ettiğiniz detayları öğrenebilirsiniz. TEOG sonuçlarının açıklanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu merak konusu oldu. İşte 2017 TEOG Lise puanları ve Ortaöğretim Tercih listesi hakkında merak ettiğiniz bazı detaylar...

Üniversite Kayıt Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır?

  • sınav



Özellikle eğitimine ara vermeyi planlayan öğrencilerin merak ettikleri üniversite kayıt dondurma işlemi nasıl yapılır? Kayıt dondurma işlemini gerçekleştirmek için gerekli belgeler nelerdir? Üniversitede kayıt dondurma işlemleri tarihi ne zaman? Tüm detaylar sinavtakvim.com'te; üniversite kayıt dondurma ne zaman yapılır?

TEOG'da doğru tercih yapmanın yolları

  • teog



2017 TEOG tercihleri ne zaman? TEOG YEP puanlarının açıklanmasıyla birlikte liselerin taban puanları da belli olmuş oldu. Kafasında hangi liseyi seçeceğini tasarlayan öğrenciler bir yandan da TEOG tercihlerinin ne zaman yapılacağını merak ediyordu. MEB ise merak edilen takvimi açıkladı. Peki 2017 TEOG tercihleri ne zaman?

MEB'in takvimine göre, TEOG tercih işlemleri Temmuz 2017 saat 17.00 arasında alınacak.

TEOG'da doğru tercih yapmanın yolları

Özel İzmir Koleji Ortaokul Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Demirçeken, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarına giren öğrenciler için altın değerinde tercih önerilerinde bulundu. Tercih yaparken yapılan hataları da anlatan Demirçeken, "Öğrenciler tercih yaparken en çok hatayı yüzdelik dilim yerine puana odaklanarak yapıyorlar" dedi.

TEOG lise taban ve tavan puanları belli oldu mu?

  • teog



8. sınıf öğrencilerinin liseye yerleşebilmek için girdikleri TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler şimdi de TEOG tercihlerine çevrildi. 2017 TEOG tercihleri ne zaman yapılacak? TEOG lise taban ve tavan puanları belli oldu mu? İşte bu soruların cevabı...

Temel eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı(TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılıyor. TEOG YEP sonuçlarının ardından gözler tercihlere çevrildi. 2016 TEOG tercihleri ne zaman yapılacak? Konuyla ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte lise taban puanları ve TEOG ile ilgili detaylar...

2017 TEOG LİSE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yüksek öğretim programlarına kayıt işlemleri için gerekli belgeler

  • ygs



Üniversiteye ilk adım olan YGS'de barajı geçtikten sonra LYS'ye giren öğrenciler üniversite tercihlerinin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Peki 2017-2018 dönemi üniversite tercihleri ne zaman alınacak? İşte detaylar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) ardından adaylar, üniversite tercihlerinin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Merakla beklenen bu sorunun cevabını ÖSYM, yayımladığı 2017 ÖSYS tercih kılavuzu ile cevap verdi. Peki 2017 üniversite tercihleri ne zaman alınacak? İşte tüm detaylar haberimizde...

2017 ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

Yükseköğretimde rota Müslüman Frankofon ülkeler

  • Rektör



YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Osmanlı'nın tarihi ve kültürel mirasının bulunduğu Müslüman Frankofon ülkelerle ilişkilerimizi geliştirmeyi amaçlayan bir inisiyatif başlattık" dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Müslüman Frankofon ülkelerle ilişkileri geliştirmeyi amaçlayan inisiyatif başlattıklarını belirtti.

İşte Saraç'ın açıklamaları: