2015 yılı Temmuz ayı konuları

2018 Üniversite Tercih Kontenjanları Yayımlandı mı?

  • sınav



2018-ÖSYS tercih işlemleri, Temmuz tarihinde başlayacak ve Ağustos tarihinde sona erecektir.

2018-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden Haziran tarihinde yayımlanmıştır. Adayların tercih işlemi için Temmuz - Ağustos 2018 tarihinde ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanan kılavuzu esas almaları ve bu tarihler arasında ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alabilecek duyuruları takip etmeleri gerekir. Kılavuz basımı, dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

2017 ÖSYS Tercih Kılavuzu Açıköğretim

  • aöf



2017-ÖSYS tercih işlemleri,Temmuz 2017 tarihinde başlayacak ve Ağustos 2017 tarihinde sona erecektir.

2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.trİnternet adresinden yayımlanmıştır. Adayların tercih işlemi için Temmuz - Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanan kılavuzu esas almaları ve bu tarihler arasında ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alabilecek duyuruları takip etmeleri gerekir. Kılavuz basımı, dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

2018 Üniversite Taban Puanları ve Sıralamaları

  • ygs



2018 üniversite taban puanları açıklandı mı,2018 üniversite sıralamaları yayımlandı mı,2018 üniversite puanları düşer mi,2018 üniversite tercihleri ne zaman yapılacak,2018 üniversite sınavı ne zaman,2018 üniversite kayıtları hangi tarihler arasında alınacak, 2018 üniversite sonuçları ne zaman açıklanıyor,2018 üniversite puanları düşecek mi?

2018 LYS maratonunda tercih zamanı.Açıklanan LYS sonuçlarının ardından öğrenciler üniversitelerin taban ve tavan puanlarını merak ediyor. LYS tercih ve yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak? 2018 yılı üniversite taban ve tavan puanları, başarı sıralamaları ve ÖSYM tercih kılavuzu ile ilgili tüm detaylar sayfamızda.

YGS net hesaplama sihirbazı indir

Türkiye 3.’sü tıp okumak istiyor

  • sınav



YGS’de Türkiye 2.’si olan Süeda Şanlı, LYS’de MF-4 puan türünde Türkiye 3.’sü oldu. Şanlı, tıp okumak istediğini söyledi.

İzmir Fen Lisesi'nden bu yıl mezun olan ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) YGS-4 puan türünde Türkiye ikincisi olan Süeda Şanlı, Lisans Yerleştirme Sınavları sonuçlarına göre MF-4 puan türünde Türkiye üçüncüsü oldu.

Şanlı, YGS-4 puan türünde Türkiye ikincisi olduğunu, LYS'de derece beklediğini ifade etti. Matematik, geometri ve fizik sorularından birer, biyoloji sorularından ise üç yanlışının olduğunu belirten Şanlı, MF-4 puan türünde 496,39356 puanla başarı sıralamasında üçüncülüğü elde ettiğini söyledi.
Sınavda fen testlerinde zorlandığını anlatan Şanlı, kendisi derece beklemese de öğretmenlerinin iyi bir derece kazanacağına inandığını aktardı.

Liseden Mezun Olamadım Ama Üniversiteyi Kazandım? Kayıtlar Nasıl Olacak?

  • sınav



Herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşen ancak liselerden mezun olamadığı için kayıt yaptıramayacak öğrencilere Ekim'e kadar süre verildi.

Liselerden mezun olamadığı için üniversitelere Ağustos ve ek yerleştirme işlemleri sonucunda kayıt yaptıramayan öğrencilere, kazandıkları programların kontenjanları dikkate alınmaksızın, Ekim'e kadar kayıt hakkı verildi.

YÖK'ten yapılan açıklamada, Başkanlığa Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıyla, açıköğretim lisesi ve mesleki açıköğretim lisesi öğrencilerine 2014-2015 eğitim-öğretim yılında en az bir kez ek sınav hakkı verileceği ifade edildi.

Hangi Üniversite ve Bölümü seçmeliyim?

  • ygs



YKS sınav sonuçların açıklanmasının ardından öğrenciler hangi üniversiteyi ve bölümlerini seçecekleri karar verme sürecine girdi. Peki, Doğru tercih nasıl yapılır? Tercih yaparken nelere dikkat edilmeli? işte TYT YKS Tercih Rehberi...

YKS sınav sonuçların açıklanmasının ardından öğrenciler hangi üniversiteyi ve bölümlerini seçecekleri karar verme sürecine girdi. Peki, Doğru tercih nasıl yapılır? Tercih yaparken nelere dikkat edilmeli?

2018-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu İndir

2018 ÖSYS Tercih İşlemlerini Yapmak için Tıklayınız

2018 ÖSYS Tercih Robotu İndirmek için Tıklayınız

Trafik cezalarının % 75'i artık plakaya

  • öğretmen



Türkiye genelinde yılın ilk 5 ayındaki trafik kontrollerinde sürücü, yaya ve araç plakalarına kesilen ceza 1 milyar lirayı aştı.

Türkiye genelinde yılın ilk 5 ayındaki trafik kontrollerinde sürücü, yaya ve araç plakalarına kesilen ceza 1 milyar lirayı aştı.

AA muhabirinin, Emniyet Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, bu yılın Ocak-Mayıs dönemindeki trafik denetimlerinde 4 milyon 880 bin 820 trafik cezası kesildi. Cezaların 3 milyon 722 bin 704'ü araç plakalarına, 1 milyon 153 bin 311'i sürücülere, 2 bin 195'i yayalara, 2 bin 10'u yolculara kesildi. Bu verilere göre trafik cezalarının yüzde 75'i plaka üzerinden yazılıyor.

2018 KPSS Maratonu Başlıyor

  • sınav



2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik sınavları bu hafta sonu gerçekleştirilecek.

- Kamu Personel Seçme Sınavı (2018 KPSS Lisans) (Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) Mayıs 2018'de gerçekleştirilecek, sonuçlar Haziran 2018'de duyurulacak.

- KPSS Lisans Alan Bilgisi,Mayıs 2018'de yapılacak, sonuçlar Haziran 2018'de açıklanacak.

- KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT),Temmuz 2018'de yapılacak, sonuçlar Ağustos 2018'de duyurulacak.

2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik sınavları bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Öğretmenlik ve Kamudaki A grubu kadrolar için yapılan 2018 KPSS bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Yaklaşık 1 milyon adayın gireceği sınav sabah 09.30'da başlayacak.

2018 KPSS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

  • sınav



Memur alımı için yapılacak olan KPSS tercihlerinin Temmuz 2018'de sona ermesinin ardından adaylar KPSS sonuçlarını beklemeye koyuldu. KPSS sonuçlarının yakın bir zamanda açıklanması bekleniyor.

KPSS B grubu olarak adlandırılan ve toplam kadro ve pozisyon alınacak memur alımı için yapılacak olan KPSS tercihleri Haziran - Temmuz 2018 tarihleri arasında yapıldı.

ÖSYM KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanır tamamlanmaz sinavtakvim.com'den sonuçlara ulaşabileceksiniz.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden açıklanacaktır.

Üniversite Tercihinde Yelpazeyi Geniş Tutun

  • sınav



1 milyon 233 bin öğrencinin geleceğini şekillendirecek üniversite tercihleri başlıyor. Üniversite adaylarını yanlış tercih yapmamaları konusunda uyaran uzmanlar, tercih aralığının geniş tutulmasını tavsiye ediyor. Kendi başarı sıralamalarının 30 bin altı ve 10 bin üstündeki bölümleri yazan öğrenciler hedefi on ikiden vurabilir.

Açıköğretim sınav giriş yeri sorgulama

  • aöf



AÖF ara sınav için hazırlanan öğrencilerin AÖF sınav giriş belgesi almaları ve sınav yerlerine bu belgelerle gitmeleri gerekiyor.

AÖF ara sınav tarihleri yaklaştı. AÖF sınavına girmek isteyen adayların AÖF sınav giriş belgesi almaları ve sınav giriş yerlerine gitmeden önce AÖF sınav giriş belgelerini hazır tutmaları gerekiyor. Sınav giriş belgesini internetten almamış adaylar sınav yerlerine gittiklerinde sınava alınmama gibi bir sürpriz ile karşılaşabilirler.

Anadolu Üniversitesi sistemi üzerinden AÖF sınav yerlerini ve sınav giriş belgelerini sorgulamak ve almak için tıklayın.

AÖF Sınav giriş yeri sorgulamak için tıklayınız

ÖSYM Başarı Sırası ve Tercih Aralığı Ne Olmalı?

  • sınav



Üniversite Tercihleri Nasıl Yapılmalı,Kimler tercihte bulunabilir,Tercih Listesi nasıl oluşturulmalı? İşte Üniversite adaylarının en çok merak ettikleri konular ve detayları...

2018-2019 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezî yerleştirme işlemine girecek adaylar 2018- ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu mutlaka incelemeliler ve bu kılavuzdan faydalanarak tercih bildiriminde bulunmalılar.

Kimler tercihte bulunabilecek;

2018-ÖSYS'ye başvuran adaylardan, sınavsız geçiş hakkı olan veya ilgili TYT puan türünde 150 ve üzeri puan alanlar, Kılavuzda Tablo 3'te yer alan önlisans programlarını tercihleri arasında gösterebilecekler.

ÖSYM Sıralamaya Göre Tercih Nasıl Yapılmalı?

  • sınav



YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra üniversite adayları tercihlerini yapacaklar. Eğitim uzmanları, tercih listesi oluştururken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda birçok öneriler ve uyarılarda bulunuyor. Kültür Temel Liseleri Eğitim ve Rehberlik Direktörü Salim Ünsal, tercih yapacak üniversite adaylarına önerilerde bulundu.

Adayların tercihlerini Temmuz - Ağustos tarihleri arasında ÖSYM’nin web adresi üzerindeki Aday İşlemleri bölümüne bildirmeleri gerekiyor. Sürenin uzatılmayacağı ÖSYM tarafından hatırlatılıyor. İnternet sisteminde son gün yoğunluğunu yaşamamak için işi son güne bırakmamak doğru bir yaklaşım olur.

Tercih sayısında bir değişim olmadı. Adaylar tek tercih yapabilecekleri gibi 24 tercih bildiriminde de bulunabilecekler.

ÖSYM Başarı Sırasına Göre Tercih Robotu 2018 İndir!

  • sınav



2018 TYT YKS Tercih Robotu-ÖSYM Tercih rehberi aşağıdaki linki için tıklayın...

2018 YKS tercihleri başlıyor. Üniversite adayları ÖSYS tercihlerini aşağıda yer alan ÖSYM Sıralama Tercih Robotu aracılığıyla yapabilirler. 2018-ÖSYS tercih işlemleri, Temmuz tarihinde başlayacak ve Ağustos tarihi saat 24.00’de itibariyle sona erecektir.